translate

Ο Ελληνισμός έχει συνέχεια. Επειδή ακριβώς ήταν συνέχεια μέσα στο Σχέδιο του Θεού για τη Σωτηρία της Ανθρωπότητας. Η εντυπωσιακή αρχαία ευσέβειά του, τον έσπρωξε σε θαυμαστά έργα, ενώ ταυτόχρονα η ακούσια άγνοιά του για τον Αληθινό Θεό, είλκυσε το έλεος και την ιδιαίτερη αγάπη του Χριστού μας, αλλά και τη μεγάλη και φοβερά προστασία της Παναγίας Μητέρας Του ..........


ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΥΡΑ ΝΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ 6972420360

ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ greek flag photo a948266b.gif Δεν συνηθίζεται στους Έλληνες να προσκυνούν

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Ερμής Τρισμέγιστος: Υπάρχουμε μέσα στον Θεό

O Eρμής ο Τρισμέγιστος,που έζησε το 20.000 η 25.000 (π.Χ), έδωσε μεγάλη γνώση. Τα κείμενά του πολεμήθηκαν και ακόμη πολεμιούνται, μετά δαιμονικής μανίας, απο εκείνους τους σκοταδιστές του παρελθόντος (4ου μ.Χ αιώνα), αλλά και του παρόντος, που δυστυχώς ουδέποτε γνώρισαν τον Χριστό, όντας εχθροί της έρευνας, της γνώσης και της Α-λήθειας.
Στα πανάρχαια Ερμητικά κείμενα του 25.000 π.Χ., ο Νους, ο
Ποιημάνδρης, η Θεία Πρόνοια, αποκαλύπτει μεταξύ των άλλων στον Ερμή Τρισμέγιστο, την Αλήθεια για τον Τριαδικό Δημιουργό. Του μιλάει για την Ζωή και του γνωστοποιεί το οτι ο Δημιουργός, δεν ζει απλά γύρω μας, δεν ζει ανάμεσά μας, αλλά εμείς υπάρχουμε μέσα Του και Εκείνος μέσα μας.
Παρακάτω υπάρχει το απόσπασμα του αρχαίου κειμένου. Διαβάστε το και κάντε τις δικές σας σκέψεις, όπως είπε ο Χριστός : “ Ερευνάτε τας γραφάς και Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.”
Νούς προς Ερμή :
(Ερμή) ο Δημιουργός υπάρχει μέσα σε όλα, χωρίς να είναι εγκατεστημένος μέσα σε κάτι, ούτε να δημιουργεί μέσα σε κάτι, αλλά δημιουργεί τα πάντα. Διότι αφού αποτελεί δραστήρια δύναμη δεν ικανοποιείται απο τα δημιουργήματα Του, αλλά τα δημιουργήματα Του μένουν ικανοποιημένα απο Αυτόν.
Το έργο του Θεού είναι ένα, (ώστε) να γίνουν όλα όσα γίνονται ή όσα έγιναν μια φορά ή όσα πρόκειται να γίνουν. Κι αυτό αγαπητέ μου είναι η ζωή. Αυτό είναι το Ωραίο, αυτό είναι το Αγαθό, αυτό είναι ο Θεός. Αν όμως επιθυμείς να το αντιληφθείς αυτό κι έμπρακτα, δες τι δημιουργείται μέσα σου, όταν θελήσεις να δημιουργήσεις. Αλλά αυτό δεν μοιάζει με εκείνο, που συμβαίνει σε Αυτόν. Εκείνος επομένως νιώθει ευχαρίστηση, επειδή δεν έχει άλλον συνεργάτη, καθόσον μόνος Του δουλεύει και είναι πάντοτε μέσα στο έργο Του, αφού είναι ο Ίδιος ο,τι δημιουργεί.
Διότι, αν διαχωριζόταν, (ο Θεός) απ' αυτό, (το ότι δημιουργεί) θα έπρεπε όλα να συντριβούν, όλα να πεθάνουν, καθ' όσον ζωή δεν θα υπήρχε. Αλλά αν όλα είναι ζωντανοί οργανισμοί κι η ζωή είναι μία, τότε ένας είναι κι ο Θεός. Και πάλι, εάν όλα είναι ζωντανοί οργανισμοί -και τα ουράνια και τα επίγεια- κι η ζωή για όλα είναι μία, τότε αυτή δημιουργείται απ' το Θεό και η ίδια είναι ο Θεός. Από τον Θεό επομένως δημιουργούνται τα πάντα.
Σκέψου αυτό που λέγεται, το οποίο μπορεί να είναι το πιο τολμηρό, αλλά είναι και το πιο αληθινό, δηλαδή, όπως ακριβώς ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ζωή, έτσι και ο Θεός δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς να δημιουργεί το Αγαθό. Διότι αυτό αποτελεί κατα κάποιο τρόπο την ζωή και την κίνηση του Θεού. Tο να κινεί τα πάντα και να τους δίνει ζωή. Τα πάντα υπάρχουν μέσα στο Θεό, όχι σαν να έχουν εγκατασταθεί σε κάποιο τόπο (διότι ο τόπος είναι και σώμα, και σώμα ακίνητο, και αυτά που έχουν εγκατασταθεί δεν έχουν κίνηση) διότι με διαφορετικό τρόπο έχουν εγκατασταθεί στο άυλο είδωλο.
Συλλογίσου Αυτόν, που περιέχει τα πάντα, και συλλογίσου πώς τίποτε δεν υπάρχει που να περιορίζει το άυλο, ούτε γρήγορο, ούτε ισχυρό. Διότι αυτό, απο τίποτα δεν περιορίζεται κι είναι απ' όλα και το γρηγορότερο και το ισχυρότερο. Ο Θεός περικλείει μέσα του τα πάντα σαν νοήματα, τον κόσμο, τον εαυτό του, το σύμπαν. Εάν επομένως δεν εξισώσεις τον εαυτό σου με τον Θεό, δεν μπορείς να κατανοήσεις τον Θεό, διότι το όμοιο γίνεται αντιληπτό απ το όμοιό του.
Αύξησε τον εαυτό σου με το αμέτρητο μέγεθος, αφού απεκδυθείς κάθε σώμα κι αφού υπερυψωθείς πάνω απο κάθε χρόνο, γίνε αιωνιότητα και τότε θα κατανοήσεις το Θεό. Να μην υποθέτεις τίποτα αδύνατο για τον εαυτό σου. Να φρονείς τον εαυτό σου αθάνατο και ικανό, τα πάντα να κατανοήσει.
Κάθε τέχνη, κάθε επιστήμη, τις συνήθειες κάθε ζωντανού οργανισμού. Να γίνεις ψηλότερος απο κάθε ύψος και χαμηλότερος απο κάθε βάθος και να συλλάβεις μέσα σου όλες τις αισθήσεις των δημιουργημάτων, της φωτιάς, του νερού, του ξηρού, και του υγρού, θεωρώντας πως ταυτόχρονα υπάρχεις παντού.
Στη γη, στη θάλασσα, στον ουρανό, και πως ακόμη δεν έχεις γεννηθεί βρισκόμενος μέσα στην κοιλιά της μητέρας σου, πως είσαι νέος, γέρος, πεθαμένος, πως ζεις μετά θάνατον. Κι όλα αυτά, αφού τα συλλογιστείς ταυτόχρονα, τους χρόνους, τους τόπους, τα πράγματα, τις ποιότητες και τις ποσότητες, τότε μπορείς να κατανοήσεις τον Θεό.
Εάν όμως κλείσεις την ψυχή σου μέσα στο σώμα και την εξευτελίσεις και πεις : “ Τίποτα δεν κατανοώ, τίποτα δεν μπορώ, φοβάμαι τη θάλασσα, δεν έχω τη δύναμη να ανέβω στον ουρανό, δεν ξέρω ποιος ήμουν, δεν ξέρω ποιος θα είμαι ” τότε τι σχέση έχεις με τον Θεό ;
Διότι τίποτα δεν μπορείς να κατανοήσεις απο τα ωραία και αγαθά, αφού είσαι λάτρης του σώματος και κακός. Διότι η πλήρης κακία είναι η άγνοια του θεϊκού, ενώ το να μπορείς και να επιθυμείς και να ελπίζεις πως θα Τον γνωρίσεις, αποτελεί τον ίσιο και εύκολο δρόμο, που οδηγεί στον κατ εξοχήν Αγαθό.
Καθώς θα πορεύεσαι, θα Τον συναντήσεις παντού και θα σου φανερωθεί παντού, όπου κι όταν εσύ δεν το αναμένεις. Όταν είσαι ξύπνιος, όταν κοιμάσαι, όταν πλέεις, όταν πορεύεσαι, στη διάρκεια της νύχτας, της ημέρας, όταν μιλάς, όταν Σιωπάς. Διότι τίποτε δεν υπάρχει, που να μην είναι Αυτός.

Μικρή παρένθεση, ας θυμηθούμε τα λόγια του Ιησού Χριστού απο το Κατα Θωμάν Απόκρυφο ευαγγέλιο (βιβλιοθήκη Ναγκ Χαμμάντι).
Είπε ο Ιησούς : “ Εγώ είµαι το Φως υπεράνω των πάντων. Εγώ είµαι το Απαν. Από μένα προήλθαν τα πάντα, και σε μένα όλα έχουν πράγματοποιηθεί. Σκίστε ένα ξύλο, εκεί είμαι Εγώ. Σηκώστε μια πέτρα, εκεί θα βρείτε Εμένα. ” )
Μετά λες : “Αόρατος ο Θεός ; ”. Πρόσεξε τι λες! Και ποιος είναι περισσότερο φανερός απ' Αυτόν ;
Για τον λόγο αυτό δημιούργησε τα πάντα, ώστε να Τον βλέπεις μέσα απ όλα. Αυτή είναι η αγαθότητα του Θεού, αυτή είναι η Αρετή Του, το να φανερώνεται ο ίδιος μέσα απ΄ όλα.
Διότι τίποτα δεν είναι αόρατο, ούτε κι απο τα άυλα.
Ο Νους κάνει την εμφάνιση του μέσα απ την νόηση και ο Θεός, μέσα από την Δημιουργία.
Αυτά σου έχουν φανερωθεί μέχρι τώρα, Τρισμέγιστε. Όσον αφορά δε τα υπόλοιπα, συλλογίσου τα μόνος σου με τρόπο παρόμοιο και δεν θα διαψευστείς.
Απόσπασμα απο τον Λόγο ΙΑ' ΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΡΜΗ.
Πηγή Τόμος 4 ΓκΠ, Ναγκ Χαμμάντι. (Δ.Λιακόπουλος)
Ακόμη λοιπόν και ο ψεύτικος αυτός κόσμος της ύλης του Γιαχβέ, τον οποίο προσωρινά αντιλαμβανόμαστε και δοκιμαζόμαστε μέσα του, μετά την πτώση μας, μέσα στον Τριαδικό Θεό υπάρχει. Ο δικός μας ο σκοπός είναι μετά απο την σύντομη παραμονή μας εδώ, να αξιωθούμε να ξαναζήσουμε εκεί που κάποτε ζούσαμε. Στον κόσμο των αναρίθμητων φωτεινών ουρανών (Συμπάντων) του Χριστού μας. Ο Χριστός μας, μας περιμένει όλους μας, να θυμηθούμε ποιοί είμαστε και να γυρίσουμε κοντά Του, στους φωτεινούς αμόλυντους τόπους όπου ανήκουμε ως τέκνα φωτός .

Ιησούς Χριστός Νικά

ΕΛ HUNTER 888

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου